Hírek

2008.11.01. 16:36

Fiktív számlák, halott nevére nyitott kontó

Adócsalás miatt előzetes letartóztatásba helyezett a Kecskeméti Városi Bíróság egy jánoshalmi férfit, aki a gyanú szerint megrendelésekre kétszázmillió forint értékben állított ki fiktív számlákat – közölte az MTI-vel szombaton a Vám- és Pénzügyőrség szóvivője.

mti

Sipos Jenő tájékoztatása szerint a férfi – akit a vámnyomozók fogtak el – harminc társas és egyéni vállalkozás részére állított ki számlákat azok bruttó értékének 8-10 százaléka ellenében. A fiktív számlákat megrendelő vállalkozásoknak a férfi által megadott folyószámlára kellett utalniuk a pénzt. Az eljárás során a folyószámláról kiderült, hogy a gyanúsított egy évekkel ezelőtt elhunyt ember nevére nyitotta, és bankkártyával vett fel róla pénzt. A szóvivő közleményében kitért arra is, hogy a pénzügyőrök a számlakiállítónál valamint a befogadó vállalkozásoknál is házkutatásokat, lefoglalásokat tartottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva