Hírek

2008.11.18. 07:04

Film készült a Hollywoodot átformáló két magyar operatőrről

Bemutatták Los Angelesben James Chressanthis új dokumentumfilmjét, ami Kovács László és Zsigmond Vilmos világhírű magyar származású amerikai operatőr életéről szól. A „Nincs szükség feliratra: László és Vilmos” című, 97 perces alkotást a kaliforniai város nagy presztízsű Los Angeles Megyei Művészeti Múzeumának filmszínházában vetítették le.

dt

A zsúfolásig telt mozi közönsége nagy tetszéssel fogadta a produkciót, amit a vetítés előtt a múzeum vezetése és a film rendezője mutatott be. A filmből a nézők megtudhatják, hogy a két magyar operatőr munkássága rányomta bélyegét a hollywoodi fényképészet fejlődésére. Az Oscar-díjas Zsigmond, de különösen Kovács új technikai fogások tömkelegével alapjaiban változtatta meg a filmkészítés technikai-művészeti színvonalát. Az alkotásban hosszabb részletek, köztük archív felvételek is láthatók az ’56-os forradalom és szabadságharc eseményeiből. Kovács László és Zsigmond Vilmos részletesen beszél magyar tanítómestereiről, magyarországi filmes tanulmányairól. Rendezők, producerek, színészek – egyebek mellett Peter Bogdanovich, Richard Donner, Sandra Bullock, Jon Voight, Sharon Stone, Barbra Streisand, John Williams – méltatják a művészeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva