Hírek

2008.11.07. 17:33

First Lady-ből Első Anyu lesz

Alakul Barack Obama leendő kormányzati csapata, de egy kérdés még nyitva van: beköltözzön-e a Fehér Házba a kedves mama, azaz Obama anyósa.

Újvári Miklós

Washington patinás negyedében, a régi Angliára emlékezető Georgetownban megkezdődött a találgatás: melyik iskolát választják majd az Obama-gyerekek. A 10 éves Malia és a 7 éves Sasha jelenleg egy chicagói magániskola tanulói, de miután mostantól milliók árgus szeme figyeli mindenlépésüket, legjobb lesz, ha állami iskolában folytatják,. Így tette Bill és Hillary Clinton lánya, Chelsea is.

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Beköltözzön a Fehér Házba a kedves mama, azaz Obama anyósa is?
[/caption]

Malia és Sasha lesznek hosszú évtizedek óta a legfiatalabb gyerekek a Fehér Házban. Szüleik kénytelenek lesznek komoly pizsama partikra berendezkedni, ha a chicagói barátnőik meglátogatják őket. ezt ugyanis a papa még a kampány előtt megígérte nekik, mint ahogyan azt is, hogy megkapják a várva várt kutyájukat. Jelenleg ennek a kiválasztása zajlik, szakértők bevonásával, mert a kutyafaj – ahogyan az öltözködésük vagy az étrendjük is – lehet politikai kérdés.

Michelle Omaba, a leendő First Lady jelenleg inkább az „Első anyu"-szerepre készül. Chicagóban tíz éve minden szombatot ugyanazzal a két barátnőjével és azok gyerekeivel tölt a déli, konzervatív nevelést kapott jogásznő, aki most erről kénytelen lesz lemondani, Helyette visszakapja viszont férjét, akit legalább hat éve általában nélkülözni kényszerül. Előbb a chicagói helyi szenátorkodás, majd a washingtoni szenátusi tagság szólított el – utóbbi minden hétköznapra – most azonban újra együtt vacsorázhat a család.

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] A család mentőkutyára is gondolt, de keverék is szóba jöhet
[/caption]

A Fehér Ház ugyanis az elnök lakó- és munkahelye egyben, és ha csak nincs háborús helyzet, az este a családé lehet. A leendő First Lady azt mondta, a dolgozó anyáknak akar példát mutatni, bár mostantól inkább jótékonysági tevékenységeket végez, és nem folytatja jogászpályáját.
Egy fontos kérdés még eldöntésre vár: beköltözzön-e a Fehér Házba Marian Robinson. Ő nem más, mint a leendő elnök anyósa, aki régóta a lányok legfontosabb támasza, ha Michelle távol van (ez pedig sokszor előfordult). Obama, aki 24 órával megválasztása előtt vesztette el nagymamáját, talán igényt tart majd egy családot összetartó személyiségre a háttérben.

Az elnök kutyája bonyodalmat okozott

A Reuters tudósítója épp egy sajtóbeszélgetésen volt a Fehér Házban, amikor a leköszönő Gerge W. Bush egyik kutyája a First Dog-nak titulált fekete skót terrier Barney megharapta az újságíró mutatóujját. Nagyobb baj szerencsére nem történt. "Így mutatta meg Barney, hogy mi a véleménye a paparazzókról", kommentálta a Fehér Ház szóvivője az esetet.

Obama egyébként nem csak a stáb összeállításán dolgozik, hanem azon is, hogyan válthatja be első kampányígéretét: milyen kiskutyát vegyen lányainak, amit magukkal vihetnek a Fehér Házba. A család mentő kutyára is gondolt, de keverék is szóba jöhet, legszívesebben egy labradort, és egy schnautzert, vagy egy cocker spánielt kereszteznének egy pudlival.

Obama egyébként nem csak a stáb összeállításán dolgozik, hanem azon is, hogyan válthatja be első kampányígéretét: milyen kiskutyát vegyen lányainak, amit magukkal vihetnek a Fehér Házba. A család mentő kutyára is gondolt, de keverék is szóba jöhet, legszívesebben egy labradort, és egy schnautzert, vagy egy cocker spánielt kereszteznének egy pudlival. obama Beköltözzön a Fehér Házba a kedves mama, azaz Obama anyósa is? A család mentőkutyára is gondolt, de keverék is szóba jöhet -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva