Hírek

2008.11.20. 11:05

Gazdakártya: túl a hétmilliárdos hitelállományon

Egy éve kezdődött a mezőgazdasági kisvállalkozásokat célzó Gazdahitel folyósítása. Az eddig elbírált 1300 kérelem alapján több mint hétmilliárd forintosra duzzadt a hitelkeret.

H. M.

Kiugró sikerrel zárta az első évet a mezőgazdasági mikro- és kisvállalkozások finanszírozási lehetőségeit bővítő Gazdahitel-Gazdakártya program, amely az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség, az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány és a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium és a TakarékBank együttműködésének eredményeként jött létre 2007 őszén.

Az eddig elbírált közel 1300 hitelkérelem nyomán megítélt több mint hétmilliárd forintnyi hitelkeret elsősorban az egyéni és családi gazdálkodók, valamint az őstermelők számára kínál igen kedvező finanszírozási lehetőséget. A TakarékBank által kifejlesztett terméket igénybe vevő vállalkozások megbízható partnerek: egyikük esetében sem került még sor a kezességi garancia beváltására.

A Gazdahitel gyakorlatilag az egész országban elérhető: a programban részt vevő 99, a takarékszövetkezeti integrációhoz tartozó takarékszövetkezet és bank 905 fiókja biztosítja a széles körű lefedettséget. Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány a program sikerét kedvezményes díjú készfizető kezesség vállalásával segítette. „Az első év eredményei meghaladják az eredetileg kitűzött elvárásokat” – véli Egerszegi Ádám, a TakarékBank Takarékszövetkezeti Üzletágának igazgatója. Hozzátette: beigazolódott, hogy a mezőgazdaságban is óriási igény van egy gyors és rugalmas hitelhez jutást biztosító finanszírozási megoldásra.

H. M. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva