Hírek

2008.11.11. 12:19

Gyanúsított lett az oknyomozó riporter

Rabosították az RTL Klub munkatársát a BRFK-n az uniós mozgássérült parkolóigazolványok hamisításáról készített riportja kapcsán. Polgár Géza riporter Budapesten, a Gyorskocsi utcában a rendőrségi nyilvántartásba vétel után újságíróknak elmondta: ujj- és tenyérlenyomatot, illetve DNS-mintát vettek tőle.

mti

A riportert a rendőrség bűnsegédként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsította meg néhány napja. Az eset előzményeihez tartozik, hogy Polgár még a februárban sugárzott riport elkészítése előtt több ízben felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, és elmondta, hogy az uniós rokkantigazolványokkal kapcsolatos visszaélésekről szeretne oknyomozó riportot készíteni. A riporter többhónapos előkészület után talált közvetítőt, akinek a segítségével egy önkormányzati ügyintéző kiadta neki a hamis igazolványt. A közvetítőnek 15 ezer forintot kellett adnia, ezen felül 15 ezret a hamis orvosi papírokért és 15 ezret a hamis igazolványt kiadó önkormányzati hivatalnoknak.

Polgár tudomása szerint az ő ügye az első ilyen jellegű eljárás, ami azonban nem csak ellene, hanem más személyek ellen is folyik. Várhatóan a napokban szembesítik a közvetítővel és az önkormányzati ügyintézővel. Egyébként még a riport közlése előtt feljelentést tett az ügyben, hamis igazolványát és a riporttal kapcsolatos dokumentumait, rejtett kamerás felvételeit átadta a rendőrségnek. Előbb tanúként hallgatták meg, majd a múlt héten gyanúsítottként. Ez ellen panasszal élt, és kérte a nyomozás megszűntetését vele szemben, mert álláspontja szerint cselekményének hiányzik a társadalomra való veszélyessége, és így nem is lehet bűntett. Megjegyezte, hogy korábban az illetékes rendőri vezetők azt közölték vele: nekik nincs emberük az efféle cselekmények üldözésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva