Hírek

2008.11.18. 14:38

Győr vizuális emlékezete

December 1-jén olyan rendezvényre várják Győrben az érdeklődőket, amely méltó elindítója lehet a Győri Filmalap és Filmarchívuma működésének. Az est helyszíne a Richter terem, hiszen ez a hely komoly mementója a város filmes-mozis múltjának, s jövőjének is ikonjává válhat.

BAMA

Az esemény alapvetően két fő törekvést tart szem előtt. A szervezők egyrészt rálátást szeretnének nyújtani a megjelenteknek – a sajtón keresztül a szélesebb publikumnak is – Győr város filmes-televíziós múltjáról, jelenéről és jövőbeli lehetőségeiről, másrészt olyan fórumot biztosítanak a város, az alkotók, a filmalapok, a filmarchívum, a sajtó és nem utolsó sorban a város polgárainak képviselői számára, ahol a protokolláris kereteken túl is alkalmuk nyílik az eszmecserére, egymás kölcsönös megismerésére, a már meglévő kapcsolatok elmélyítésére.

A Richter fogadóterében a MEDIAWAVE Passport Control műhelyének fotókiállítása, Buzás Mihály és a kajárpéci vízirevü rögtönzött filmforgatása, és a helyi középiskolások hasonmás-versenyének szereplői várják az érkezőket. Itt tekinthetnek meg az érdeklődők egy az archívum anyagából készült összeállítást, illetve a városról promóciós célokból készült kisfilm részleteit is.

A Richter hangversenyterme erre az estére mozi és színházteremmé változik. A terembe lépő vendégek széles vásznon láthatják a győri kisfilm teljes változatát, majd az est házigazdája, Szabó Sipos Barnabás felvezetésével elindul a műsor, melyben show-elemek (Szőke András és Buzás Mihály clown-játéka, a Győri Filharmonikusok zenészeinek műsora, a Győri Balett koreográfiája) keverednek Győr filmes múltjából, jelenéből válogatott bejátszásokkal, illetve a felkért előadók rövid tájékoztató beszédeivel. Izgalmas színt vihet az estébe egy Győrben, helyi alkotók által, Szabó Sipos Barnabás főszereplésével készült kisfilm (Csak férfi és nő) nyilvános premierje is. Az est zárásaként a győri Colombre Band, illetve Ferenczi György és a Rackajam zenekar akusztikus koncertjét hallgathatja meg a közönség.

Az est házigazdája:
Szabó Sipos Barnabás, a győri Nemzeti Színház színésze, szinkronszínész

Az est főbb szereplői:
Szőke András, színész-filmrendező, médiaszemélyiség
Buzás Mihály, színész-filmrendező
Colombre Band
Ferenczi György és a Rackajam zenekar
Győr város középiskoláinak tanulói

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva