Hírek

2008.11.08. 11:35

Gyurcsány levele Orbánhoz

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök levelet írt Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének; azt kéri tőle, hogy az ország, az emberek és a magyar vállalkozások érdekében gondolja újra korábbi véleményét, és vegyen részt a gazdasági csúcson.

mti

Erről Daróczi Dávid kormányszóvivő beszélt szombaton sajtótájékoztatón. Az újságíróknak szétosztott levél szerint a miniszterelnök azt várja a Fidesz elnökétől, hogy ismertesse a gazdasági csúcson: miként lehet megvalósítani azon elképzelésüket, amely szerint adócsökkentés mellett több támogatást adnának a hazai vállalkozásoknak anélkül, hogy sérülne a szociális biztonság vagy a költségvetés egyensúlya.

„A mai helyzetben nekem nem Ön, Önnek pedig nem én vagyok az ellenfele, mindkettőnknek és Magyarországnak is ma a gazdasági válság az ellenfele. Minden más most másodlagos. Bizonyos vagyok benne, hogy ezt Ön is így gondolja” - olvasható a levélben, amelyet Orbán Viktornak délelőtt e-mailben és faxon is megküldtek.

„Az Országgyűlés gazdasági bizottságának kibővített ülésén a Fidesz és a KDNP által delegált bizottsági tagok természetesen részt vesznek” - válaszolt Gyurcsánynak Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője. Ugyanakkor azt írta, az ellenzéki párt a Nemzeti Csúcson már megtette javaslatait: szerinte adót kell csökkenteni, meg kell védeni a munkahelyeket, támogatni kell a kis- és középvállalkozásokat, illetve vissza kell szorítani a korrupciót és a bürokráciát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva