Hírek

2008.11.21. 19:43

Hajnal vezeti ki a szürkeségből a Borussia Dortmundot

Aktív, kreatív, hatékony - így jellemzi a dpa német hírügynökség Hajnal Tamást, a Borussia Dortmund magyar válogatott labdarúgóját. A futballista hosszú interjút adott a DPA-nak.

mti

„Mindennel nagyon elégedett vagyok” - mondta Hajnal, aki a  pályán kívül is vezéregyénisége csapatának, Jürgen Klopp vezetőedző  már a játékosok tanácsába is behívta. Hajnalnak is köszönhetően a dortmundiak ebben a szezonban már  tizenegy gólt szereztek szöglet- és szabadrúgásokból, ami  klubrekordnak számít 13 forduló után. „Nem zavar, hogy én vagyok az irányító a pályán, ez ugyan hatalmas felelősséggel jár, de számomra ez a bizalom jele, ami rengeteget jelent nekem.”

A játékos elmondta, kezdetben nehezen lendült játékba, ebben  szerepe volt annak is, hogy eleinte védekező középpályást kellett  játszania, ami nem feküdt a stílusának. „Amikor változtattunk a felálláson, a 4-4-2-es rendszerben  bátran játszhattam előre és megmutathattam, mit tudok.” Hajnal számára a legfájóbb emlék ebből az idényből az Udinese elleni UEFA Kupa-búcsú. A német együttes a hazai 2-0-ás vereség után  az olaszországi visszavágón 2-0-ra győzött, de végül a 11-es  párbajban esett ki, a magyar játékos is kihagyta tizenegyesét.

„Fájó kiesés volt, de ennek a párharcnak rengeteg pozitívuma is volt, és mi ezeket hasznosítottuk a későbbiekben. Az önbizalmunknak  nagyon jót tett az Udinese elleni idegenbeli kétgólos győzelem.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva