Hírek

2008.11.24. 15:13

Hamis motorfűrészek eladói buktak le Zalában

Teherautóról árult hamis motorfűrészeket Zalában két budapesti férfi és egy nő, lebukásukat az okozta, hogy az egyik gép szinte azonnal felmondta a szolgálatot

BAMA

Teherautóról árult hamis motorfűrészeket Zalában két budapesti férfi és egy nő, lebukásukat az okozta, hogy az egyik gép szinte azonnal felmondta a szolgálatot - tájékoztatott hétfőn a Zala Megyei  Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A kisteherautóval közlekedő 48 és 57 éves férfi, valamint a velük lévő 36 éves nő szombaton délelőtt Bocföldén, egy fát vágó férfinak olyan motorfűrészt kínált eladásra, amelyen egy jól ismert márkanév díszelgett. A vevő 50 ezer forintot fizetett a portékáért, amelynek nem sokáig örülhetett, mert az pár perc után leállt - részletezte Salamon Róbert alezredes.

A pórul járt férfi az időközben a helyszínről eltávozott eladók felkutatása érdekében segítségül hívta a bocföldei polgárőrök vezetőjét, akivel a szomszédos Csatár községben sikerült rátalálni az árusokra. Némi egyezkedés után visszavették a nem működő motorfűrészt és annak árát is megtérítették.

A polgárőrök közben értesítették a körzeti megbízottat, aki a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra előállította a három árust. Összesen négy hamis márkajelzéssel ellátott motorfűrészt, egy szintén hamis feliratú áramfejlesztőt foglaltak le tőlük, majd csalás és áru hamis megjelölése miatt büntetőeljárást indítottak ellenük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva