Hírek

2008.11.25. 11:35

Hó van Bánkúton, ám a felvonók nem működhetnek

Bár átlagosan 16-20 centi hó esett Bánkúton, a bükki síparadicsomban, a felvonókat a korábbi viharkárok miatt nem tudják elindítani.

mti

Kovács Zoltán, a Bánkúti Sícentrum vezetője azt mondta: a hőmérséklet nulla fok alatt van, a hó nem olvad, ennek ellenére nem lehet elindítani a sífelvonókat a korábbi viharok okozta fakidőlések miatt. Két alkalommal is megrongálódtak a pályák, illetve a felvonók. Az első szélvihar október végén okozott pusztítást a Bükkben, s nem kímélte a bánkúti területet sem, utána pedig november 20-án, a szeles időben újabb fa dőlt rá a D-felvonó egyik épen maradt oszlopára, ami emiatt jelentősen károsodott.

A kidőlt fák eltávolítása a felvonók nyomvonalából és a pályákról gőzerővel haladt, ám a leesett hó betakart mindent, ráadásul kedden a teherautó sem tudott bemenni a területre a csapadék miatt. A Síklub elnöksége szombatra gallyszedést hirdetett társadalmi munkában. Az A-felvonó és a Bálványi felvonók (két tolókaros felvonó) már működőképesek, azonban csak az utóbbi részen tudják felszabadítani a területet a pályán lévő akadályoktól, farakásoktól.

A Síklub szakemberei hozzáértő tagokkal együttműködve kiszabadították a D-felvonó összetört oszlopait is, amiket hitelből javítanak meg. Addigra várhatóan a D-felvonó nyomvonalát is megtisztítják a kidőlt fáktól. A felvonók alkatrészeit gyártó társaság felmérte a kárt, és várhatóan a napokban közli árajánlatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva