Hírek

2008.11.24. 06:45

„Húsz kilót kellett híznom”

A világhírű francia színész, Vincent Cassel szombaton Budapestre utazott legújabb filmje, a Halálos közellenség díszbemutatójára. Elkísérte a rendező, Jean-Francois Richet és Jean Cottin, a film producere is.

Europress-összeállítás

[caption id="" align="alignright" width="240"] Az ő generációja számára különösen jelentős volt Mesrine figurája és halála. FOTÓ: AFP
[/caption] „Úgy érzem, hogy ezzel a filmmel lezártam a karrierem gengszterkorszakát” – mondta Vincent Cassel, a Halálos közellenség főszereplője a szombat délutáni sajtótájékoztatón, majd nevetve hozzátette: „ez persze nem biztos”. A film a híres gengszter, Jacques Mesrine életét mutatja be, akit a franciák ennek ellenére ikonnak tekintenek.

„Mesrine élete nem fért volna bele egyetlen filmbe, ezért döntöttünk úgy, hogy két részre bontjuk a történetet” – mondta el Jean Cottin, a film producere. Az első részt Franciaországban négy hete mutatták be, azóta kétmillióan látták, és a várakozások szerint még legalább négymillió embert fog a moziba csábítani. A második rész, ami nálunk januárban kerül a mozikba, a franciáknál három napja debütált, és hasonlósan sikeresnek ígérkezik, mint az első.

„A második részben szereplő Mesrine teljesen más ember, mint akit az első részből megismerhetnek” – egészítette ki a producer szavait Jean-Francois Richet rendező. Az első rész arról szól, hogyan válik belőle bűnöző, hogyan épül be a maffiába, a második rész pedig államellenes harcát, a kormányt folyamatosan provokáló legendás figuráját mutatja be. Franciaországban Mesrine-ről a mai napig az a kép él az emberekben, amit a második rész mutat be: a törvényekkel szembeni dacos ellenállása és brutális, orvtámadásszerű meggyilkolása tette őt igazi legendává – tette hozzá a rendező.

Vincent Cassel megjegyezte: az ő generációja számára különösen jelentős volt Mesrine figurája és halála (1979-ben a nyílt utcán figyelmeztetés nélkül agyonlőtték a rendőrök), mivel annak idején mindez komoly kérdéseket vetett fel az állam jogaival kapcsolatban. Lelkileg és fizikailag egyaránt nehéz volt a felkészülés a címszereplő számára: húsz kilót kellett felszednie, és egy rendkívül összetett figurát kellett eljátszania egy maratoni hosszúságú, kilenc hónapon keresztül tartó forgatáson.

Névjegy

Született: 1966. november 23-án Párizsban, Vincent Crochon néven. Apja Jean-Pierre Cassel színész.

1999 óta Monica Bellucci olasz modell és színésznő a felesége, akitől 2004-ben lánya született Deva néven. Szenvedélye a capoeira, amiről a mozinézők az Ocean’s Twelve című filmben is meggyőződhettek.

Főbb filmjei: Gyilkos ígéretek, Ocean’s Thirteen, Kisiklottak, Ocean’s Twelve, Kémek között, A fejvadász, Ördögi színjáték, Visszafordíthatatlan, A számat figyeld!, On-lány, Farkasok szövetsége, Bíbor folyók, Agyatlan apartman, Jeanne d’Arc, az orléans-i szűz, Elizabeth, Dobermann, A gyűlölet.

1999 óta Monica Bellucci olasz modell és színésznő a felesége, akitől 2004-ben lánya született Deva néven. Szenvedélye a capoeira, amiről a mozinézők az Ocean’s Twelve című filmben is meggyőződhettek.

Főbb filmjei: Gyilkos ígéretek, Ocean’s Thirteen, Kisiklottak, Ocean’s Twelve, Kémek között, A fejvadász, Ördögi színjáték, Visszafordíthatatlan, A számat figyeld!, On-lány, Farkasok szövetsége, Bíbor folyók, Agyatlan apartman, Jeanne d’Arc, az orléans-i szűz, Elizabeth, Dobermann, A gyűlölet. Vincent Cassel Az ő generációja számára különösen jelentős volt Mesrine figurája és halála. FOTÓ: AFP -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva