Hírek

2008.11.12. 15:18

Huszein Tamer lehet a gyönki gyilkosság áldozata

Az egyiptomi állampolgárságú Huszein Tamert, a Kumbor-per egyik volt vádlottját lőhették le szerda reggel a Tolna megyei Gyönk közelében. Az értesülést a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense nem erősítette meg. Rendőrségi források ugyanakkor nem cáfolták az MTI helyszínről származó információját, miszerint a csibráki fafeldolgozó bérlője az áldozat. A további tájékoztatástól a nyomozás érdekére való tekintettel elzárkóztak.

mti

Horváthné Tóth Valéria, Csibrák körjegyzője az MTI-nek elmondta: a felszámolás alatt álló üzemet az utóbbi hat hónapban Huszein Tamer bérelte a felszámolótól. Helyben annyit tudtak a férfiról, hogy Szegeden van a vállalkozása központja, és azt, hogy arab ország állampolgára.

A férfit kora reggel Gyönk közelében ölték meg. A rendőrség tájékoztatása szerint a későbbi áldozat egy nővel autózott, amikor egy maszkot viselő férfi megállította a kocsijukat, és lelőtte. Az elkövető az út szélén hagyta a holttestet, és továbbhajtott a nővel. Később azonban a nőt is kitette az autóból, a járművet pedig Tamásiban, egy parkolóban találták meg. A tettes hollétéről egyelőre nincs információ.

Huszein Tamer a Kumbor-perként ismert eljárás másodrendű vádlottja volt 2003-ban. Az ügyészség zsarolással és más bűncselekménnyel vádolta meg a Szegeden élő, egyiptomi származású orvost. 2005-ben a Budai Központi Kerületi Bíróság 9 év börtönbüntetésre ítélte. A delmagyar.hu 2008 februárjában arról számolt be, hogy másodfokon a Pest Megyei Bíróság az ítéletet megalapozatlannak mondta ki, és hatályon kívül helyezte. A pert 2008 februárjában a budapesti II. és III. kerületi bíróság kezdte újra tárgyalni.

(Kumbor Tibor egykori szegedi főnyomozót – aki például a balástyai sorozatgyilkos ügyében is nyomozott – bűnszövetségben, hivatalos személyként, folytatólagosan elkövetett zsarolás miatt ítélték el 2005-ben a szegedi maffiaperben, de 2007-ben új eljárást rendeltek el ügyében.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva