Hírek

2008.11.27. 09:07

Idősektől lopott a szociális munkás

A szociális gondozóközpont, illetve szolgáltatók munkatársainak kiadva magukat idős emberek lakásába kéredzkedtek be, majd készpénzt és ékszereket loptak el egy bűncselekmény-sorozat elkövetői

BAMA

A szociális gondozóközpont, illetve szolgáltatók munkatársainak kiadva magukat idős emberek lakásába kéredzkedtek be, majd készpénzt és ékszereket loptak el egy bűncselekmény-sorozat elkövetői; a tippeket a kaposvári szociális gondozó központ egy volt dolgozója adta - közölte a Kaposvári Rendőrkapitányság szerdán az MTI-vel.

A rendőrség szeptemberben kezdett el nyomozni két ismeretlen ellen, s két hónap alatt jutottak el az elkövetőkig, akiket sikerült tetten érni. A megtévesztett 11 idős embernek több mint 2,5 millió forintos kárt okoztak - olvasható a rendőrségi közleményben.

A nyomozás során kiderült, hogy a tippeket a kaposvári szociális gondozó központ egy volt dolgozója adta, a bűncselekményeket pedig előbb a lánya és az anyja követte el, később az időközben gyanússá vált és elbocsátott nő is részt vett ezekben. A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek, szabadlábon védekeznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva