Hírek

2008.11.04. 14:12

Ismét panelházak sokasága újulhat meg

Több mint 100 ezer lakás újulhat meg a szeptember 30-án lezárult panelprogram keretében – közölte Jauernik István, az Önkormányzati Minisztérium államtitkára a kormányszóvivői tájékoztatón kedden.

mti

A 2008. február 1-jén kiírt pályázatok benyújtási határideje szeptember végén lejárt, minden eddiginél több pályázat érkezett a panel- és kéményfelújítási programokra – mondta Jauernik.  A 2000 pályázat alapján 100 ezer lakás újulhat meg, ez hozzávetőleg 250 ezer ember érint. A panelprogramra 2011-ig összesen 30 milliárd forint áll rendelkezésre, pénzhiány miatt a tárca nem fog elutasítani pályázatot. A panelpályázatok átlagos támogatási igénye megnőtt – az eddigi 200 ezerről 310 ezer forintra.

Első ütemben a kéményfelújítási pályázatokat bírálja majd el a tárca november végén–december elején, az állami támogatások folyósítására 2009 januárjában kerülhet sor. A panelprogram támogatási igényeinek kifizetéséről az államtitkár azt mondta, hogy ezek a lakóközösség támogatási igényeitől és az önkormányzati részkifizetésektől függnek, három év alatt folyamatosan történik meg a kifizetés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva