Hírek

2008.11.06. 14:45

Jövő héten szavazás a plafontörvény módosításairól

A költségvetés kiadási főösszegének 2009-re tervezett értéke nem lehet több, mint idén, illetve 2010-ben és 2011-ben a kiadási főösszeg legfeljebb a GDP-növekedés várható mértékének felével növekedhet. Egyebek mellett ezt tartalmazza az a költségvetési bizottsági módosító indítvány, amit az úgynevezett költségvetési plafontörvényhez nyújtottak be. A módosító javaslatokról jövő héten határoz majd a parlament.

mti

A költségvetési bizottság csütörtöki ülésén döntött azokról a módosító indítványokról, amiket az SZDSZ takarékos állami gazdálkodásról szóló törvényjavaslatához nyújtottak be. Az előterjesztő SZDSZ, a bizottság szocialista tagjai és a Pénzügyminisztérium is a bizottsági módosító indítványként benyújtott csomagot támogatta. A csomag költségvetésiplafon-meghatározása visszatért az SZDSZ eredeti javaslatához. A javaslat létrehozza a Költségvetési Tanácsot, nem jönne létre viszont a Költségvetési Hivatal, a tanács munkáját pedig csupán egy titkárság segítené.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva