Hírek

2008.11.05. 12:33

Kártyanaptárt osztogat a gyógyszerészkamara

Direktmarketing-kampányt indít a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK), melynek során ezer patikában kártyanaptárt osztanak a betegeknek, hogy az ellátási problémákra hívják fel a figyelmet – mondta Horváth Tamás, a kamara elnöke szerdán Budapesten.

mti

A kártyanaptárt akkor adják oda a betegnek a gyógyszertárban, ha azokkal a problémákkal találkoznak, melyekre az MGYK már régóta felhívta a figyelmet. Ilyen például, ha éppen nincs készleten egy gyógyszer, vagy ha valamelyik készítmény azért kerül sokba, mert a kormány csökkentette annak támogatását – ismertette a kamara elnöke. A kamara régóta mondja, hogy ellátási problémák vannak a megváltozott forgalmazási körülmények és a csökkent források miatt. Hangsúlyozta azt is: továbbra is fenn kell tartani az állami szabályozást a gyógyszertárak létesítésében, valamint működtetésében.

Az MGYK-sok a Képviselői Irodaház előtt a politikai pártok képviselőinek is átadták a naptárakat, amelyekből négyféle változat készült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva