Hírek

2008.11.04. 15:54

Kaszával, vasvillával támadtak a haragosukra

Vasvillával és kaszával támadtak haragosaikra egy Békés megyei településen azok a vádlottak

AS Network - beol.hu

Vasvillával és kaszával támadtak haragosaikra egy Békés megyei településen azok a vádlottak, akiknek ügyét ma reggel kezdte volna tárgyalni a Békés Megyei Bíróság. Dr. Mázor Róbert bíró a tárgyalást kénytelen volt elnapolni, ugyanis az első rendű vádlott ügyvédje nem jelent megy Gyulán, a bíróságon.


A vád szerint a későbbi sértett, G. J. 2006. és 2007. nyarán kétszer is tetten érte a másod rendű vádlottat, amint lucernatakarmányt lopott tőle. A lopásokat bejelentették a rendőrségen, ennek nyomán szabálysértés és büntetőeljárás indult. F. L. és apja F.G. ezért haragudtak a sértettre, aminek hangot is adtak: többször szidalmazták, fenyegették G. J-t és családját.

2007. október 14-én este a sértett és felesége autóval látogatóba ment a vádlottak közelében lakó ismerőséhez. Érkezésükre felfigyelt a saját háza előtt tartózkodó F.L., szidalmazni, fenyegetni kezdte őket. A sértett és felesége szó nélkül bementek az úti céljuk szerinti házba, majd néhány perc múlva G. J. kijött, mire a másodrendű vádlott ismét kiabálni kezdett vele, azzal fenyegette, hogy megöli és elvágja a torkát, majd egy kaszával a kezében elindult felé.

Utolérve a gépkocsijába beszállni igyekező sértettet, egyszer deréktájon megrúgta, amitől ő a vezetőülésre esett. Időközben F.G. is megjelent kezében egy vasvillával. A sértett eközben bemenekült a kocsiba és magára zárta az ajtót, a jármű egyik ablaka azonban félig lehúzva maradt. Ezen keresztül az elsőrendű vádlott a vasvilla nyelével többször, közepes erővel, szúró mozdulattal fejen és mellkason ütötte a sértettet. Eközben F.L. kaszával a kezében folyamatosan biztatta apját, hogy üsse agyon a sértettet.

A bántalmazás következében G.J. több sérülést, zúzódást, törést szenvedett el. A vád megállapítása szerint, a bántalmazás módjára, a sérülések jellegére és elhelyezkedésére figyelemmel súlyosabb, akár életveszélyt okozó sérülés is bekövetkezhetett volna. A tárgyalás új időpontja: 2009. február 10.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva