Hírek

2008.11.22. 14:16

Kedden eltörölhetik az örökösödési illetéket – húszmillió alatt

Siker koronázhatja az MDF ötéves küzdelmét, hiszen a parlamenti pártok nyilatkozatai alapján úgy tűnik: az Országgyűlés már kedden megszavazhatja az örökösödési illeték enyhítéséről szóló javaslatot – közölte Herényi Károly, a párt frakcióvezetője.

mti

Ha a pártok egyetértenek az MDF által benyújtott javaslattal, akkor a jövő évtől húszmillió forintos értékhatárig illetékmentes lesz az örökség – mondta Herényi. Hozzátette: ez az illeték jelentős költségvetési bevételt nem generál, ugyanakkor komoly adminisztrációs terheket jelent az államnak.

Elmondta azt is, hogy pártja adócsomag-reformjának lényege, hogy a személyi jövedelemadó 18 százalékos sávhatárát 1,7 millió forintról 2,2 millió forintra emelnék, a költségvetésből kieső 120-130 milliárd forint ellentételezésként pedig két százalékkal emelnék az általános forgalmi adót. A kétszázalékos emelés fedezné az örökösödési illeték kiesett bevételeit is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva