Hírek

2008.11.17. 19:56

Két fiú segített az öngyilkosságra készülő lánynak

Egy 22 éves békéscsabai fiatalember is részt vett a napokban a budaörsi csoportos öngyilkosságként elhíresült bűnügyben.

Gajdács Emese

Mint azt Farkas Norberttől, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetőjétől megtudtuk: a munkanélküli, békéscsabai fiú egy helyi internetkávézóban keresgélt a halállal, öngyilkossággal kapcsolatos honlapok között. Így került kapcsolatba egy másik fiúval és azzal a budapesti lánnyal, aki segítőtársakat keresett az önkezű halálhoz. A kijelölt napon a csabai férfi a Keleti pályaudvarnál találkozott két netes barátjával.

A budaörsi Kálváriadombon még úgy volt, hogy a lány és a békéscsabai fiú is véget vet életének. A fiatalember azonban – látva, amint a lány szinte habzsolja a gyógyszereket – megrémült és elállt eredeti szándékától. Innentől kezdve társával együtt csak asszisztáltak a lánynak, aki a tabletták mellé még alkoholt is fogyasztott.

Előzőleg megállapodtak, hogy végig mellette lesznek, és csak akkor hagyják magára, ha elveszti az eszméletét. Így is tettek. Később a kíváncsiság visszavitte őket a helyszínre, távolabbról leskelődtek: mi történt a lánnyal. Szerencsére egy kutyáját sétáltató ember még időben rábukkant az öngyilkos fiatalra, így életét sikerült megmenteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva