Hírek

2008.11.09. 06:40

Kétperces néma Beatles, több mint egymillióért

A Beatles minden formában piacképes még ma is. Ennek bizonyságaként árverésre bocsátottak egy ritka filmfelvételt, amely a zenekar egyik rögtönzött koncertjének rövid részletét örökíti meg.

H. V. R.

A zenekar még 1964-ben lépett fel Kansas City-ben, ám a koncertet csak az utolsó pillanatban hirdették meg. Persze ennek ellenére is mintegy húszezren jelentek meg, köztük az akkor tizenöt éves Drew Dimmel, aki biztos ami biztos kölcsönkérte édesapjától új kameráját. Úgy tervezte, hogy az egész koncertet felveszi, ám két perc után a helyére küldték, és a gépet átadta egy újságírónak. Miután előhívták a felvételeket, egy fiókba tette őket – és több mint negyven éven keresztül ott is voltak. Csak nemrég találtak rá újra, és bocsátották árverésre az összesen kétperces, hang nélküli filmet. Végül 4100 fontot, vagyis mintegy 1,3 millió forintot kaptak érte.

Ám még ennél is nagyobb biznisznek ígérkezik az a videójáték, amelyet négy évtizeddel az együttes feloszlása után akarnak piacra dobni. Paul McCartney ex-Beatle szellemesnek nevezte az ötletet, amely (még) szélesebb nyilvánosságot biztosít az együttesnek és zenéjének.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva