Hírek

2008.11.06. 08:17

Kik lesznek a fő vesztesek?

A feldolgozóipari exportálókat, a pénzügyi szolgáltatókat, a kereskedelmet és a vendéglátást tartja a munkaerő-piaci kilátások szempontjából leginkább veszélyeztetettnek a Pénzügyminisztérium – derül ki a tárca Brüsszel számára készített legfrissebb jelentéséből.

mr

A tanulmány szerint a pénzügyi rendszer problémáinak megoldása a vártnál hosszabb lesz, és ebben az időszakban a növekedés erőteljes lassulásával kell számolni a világgazdaságban, a magyar exportlehetőségek így jelentősen csökkennek. Az államháztartásban a tervezettnél jobban alakulnak a folyamatok. A kormány legutóbb 3,4 százalékra módosította a deficit-előrejelzését. A főbb kiadási tételek közül egyedül a pénzbeni társadalmi juttatások dinamikája gyorsabb a GDP növekedésénél. Az uniós programoknál tapasztalt elmaradások ellenben visszafogták a kiadásokat. Az adó- és járulékbevételek többlete a GDP 0,4 százalékát érheti el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva