Hírek

2008.11.27. 14:43

Koeman: a stabilitás a cél

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége csütörtökön értékelte Erwin Koeman szövetségi kapitány a válogatott élén eddig végzett munkáját.

BAMA

Dr. Bienerth Gusztáv, az MLSZ nemzetközi igazgatója arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a testület meghallgatta, végül egyhangúlag elfogadta a holland szakember beszámolóját. Ezután Erwin Koeman beszélt az elmúlt időszakról, és válaszolt az újságírók kérdéseire – olvasható az MLSZ hivatalos honlapján.

A holland Európa-bajnok elmondta: az „Út a stabilitás felé” címet viselő beszámolójában ismertette munkamódszereit, s felvázolta, melyek a jelentősebb megvalósítandó feladatok. A legfontosabb a stabilitás, s az MLSZ programjai, az OLLÉ-OMV, a telki edzőközpont építése és a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség létrehozása azt mutatják, hogy a szövetség vezetői is hasonlóan gondolkodnak, számukra is a jövő a legfontosabb. A válogatott szempontjából szintén a fokozatos fejlődés és a megbízhatóság az elsődleges. Mint a kapitány rámutatott, a csapat már megtett egy lépést, de hosszú az út az elérendő célokig: a válogatottnak a FIFA-világranglistán a felsőbb régiókba kell kerülnie, és hamarosan ki kell jutnia egy kontinentális, vagy világtornára.

A legközelebbi feladat persze a márciusi, albániai vb-selejtező sikeres megvívása. Azon a meccsen eltiltása miatt nem léphet pályára két meghatározó játékos, Bodnár László és Juhász Roland. Így aztán igen nagy jelentősége lesz a februári, izraeli barátságos meccsnek, amelyen kipróbálhatjuk a majdani helyetteseket - árulta el Koeman. Munkájával kapcsolatban úgy fogalmazott a kapitány: nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy a saját személyisége tükröződjön kommunikációjában, és nem csupán "kifelé", hanem a stáb tagjai és a játékosok irányába is. Leszögezte, igen jó partnerekre talált segítőiben és a labdarúgókban is.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva