Hírek

2008.11.01. 16:11

Közérdekű kórházvédő bejelentés

Közérdekű bejelentést tett a rendőrségen a korábbi „kórházvédő” bizottság egyik orvos tagja, mert tudomása szerint több osztályon bizonytalan az orvosi ellátás a HospInvest Zrt. által működtetett egri megyei kórházban. Ezt Pócs Alfréd maga közölte szombaton. Az ÁNTSZ ügyeletese azt mondta: bizonyítottan nem tudnak arról, hogy orvoshiány lenne az egri megyei kórházban.

mti

Pócs Alfréd elmondta: azért tette meg a közérdekű bejelentést, mert pénteken este 9 órakor bizonytalan volt, hogy lesz-e orvos a sürgősségi és az intenzív osztályon, valamint a gyermekosztály csecsemőrészlegén. Tájékoztatott arról is, hogy reggel a – szintén a HospInvest által működtetett – gyöngyösi kórház igazgatóját látták a kórházban, aki aneszteziológus szakorvos. Pócs Alfréd, aki elsejétől már nem dolgozik a Markhot Ferenc Megyei Kórházban, úgy tudja, hogy a rendőrség továbbította a bejelentést az ÁNTSZ-hez.

Asztalos Ágnes, Heves megyei ügyeletes tisztiorvos azt közölte: a kórház működtetésére a Közép-Dunántúli Regionális Intézet adta ki az engedélyt, ezért ők jogosultak az ellenőrzésre. Hozzátette ugyanakkor, hogy ha hozzájuk érkezik jelzés, megvizsgálják, melyik intézetben lehet ellátni a betegeket. Kósza hírek hozzájuk is eljutottak, de nem tudnak bizonyítottan arról, hogy orvoshiány lenne az egri megyei kórházban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva