Hírek

2008.11.25. 13:40

Legkésőbb december 12-ig ezüstérmes lehet Pars

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága december 10-12-i ülésén dönt a fehéroroszok doppingolással vádolt két kalapácsvetője, a pekingi játékokon második Vagyim Gyevjatovszkij és a bronzérmes Ivan Tyihon ügyében. Eltiltásuk esetén az eredetileg negyedik Pars Krisztiáné lenne az olimpiai ezüstérem.

mti

– Eredetileg novemberben és a fegyelmi bizottság tárgyalta volna az ügyet, de az a jogilag felettes szervhez került – mondta Nagy Zsigmond, a Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi és jogi igazgatója. – Azt, hogy a végrehajtó bizottság magához vonta az ügyet vagy a fegyelmi bizottság ajánlására tárgyalja, nem tudjuk, de ennek nincs jelentősége.

A NOB október 17-ig adott haladékot a két fehérorosz atlétának arra, hogy bizonyítékokkal alátámasztott magyarázatot adjanak: miért volt a mintájukban a megengedettnél magasabb a tesztoszteronszint. Később a NOB novemberi döntést jelzett, de erre végül csak december 10-12-én, a végrehajtó bizottság ülésén kerül sor. A két nehézatlétának az augusztus 17-i, ötkarikás döntő után levett mintájában volt túl magas a tesztoszteronszint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva