Hírek

2008.11.24. 14:45

Lemondásra szólította fel Eörsi Mátyást a fideszes Nógrádi Zoltán

Bizottsági elnöki tisztségéről való lemondásra szólította fel Eörsi Mátyást, az Európai Uniós Ügyek Bizottságának szabad demokrata vezetőjét Nógrádi Zoltán

BAMA

Bizottsági elnöki tisztségéről való lemondásra szólította fel Eörsi Mátyást, az Európai Uniós Ügyek Bizottságának szabad demokrata vezetőjét Nógrádi Zoltán (Fidesz), a november 1-jei dunaszerdahelyi eseményekről tett kijelentései miatt.

A bizottsági ülésen Nógrádi Zoltán (Fidesz) arról beszélt, hogy Eörsi Mátyás kijelentései - amelyeket november 12-én Komáromban a szlovák és a magyar európai ügyek bizottságának együttes ülése után tett - alkalmasak arra, hogy megsértsék a magyar nemzetet, amikor a két ország viszonya amúgy is feszültségekkel terhelt. Szerinte Eörsi a magyar állami jelképeket gyalázta, amikor a történelem szemétdombjára való szurkolói zászlókról és plakátokról beszélt, és nem tett különbséget az ott is feltűnt magyar állami lobogó és más jelképek között.

"Saját nemzetét megsértve vívta ki a média figyelmét"- mondta a képviselő. Eörsinek a Dunaszerdahelyen jelen lévő magyar szurkolókat  elítélő szavaival kapcsolatban Nógrádi azt mondta, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, "legfőképpen egy liberális  politikustól várjuk el, hogy tartsa ezt tiszteletben". A bizottság elnöke kijelentéseivel aláásta a magyar diplomácia pozícióit és visszaélt bizottsági elnöki szerepével, ezért a KDNP és a Fidesz véleménye szerint "mondjon le bizottsági elnöki pozíciójáról", sőt akár országgyűlési képviselői mandátumáról - közölte az ellenzéki képviselő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva