Hírek

2008.11.29. 17:50

Leomlott a homlokzat, meghalt a járókelő

Életét vesztette egy járókelő szombaton délelőtt a fővárosban, amikor ráomlott a Bólyai János Katonai Műszaki Főiskola bontás alatt álló Üllői úti épületének homlokzata.

W. A.

A felismerhetetlenségig roncsolódott testre a tűzoltók találtak rá, amikor keresőkutyákkal vizsgálták át a területet. Kis-Guczi Péter, az Országos  Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese elmondta: a felderítést valamivel dél után fejezték be, más sérültet nem találtak. A három napja bontás alatt álló épületen az omlás előtt még munkások dolgoztak, a baleset idején azonban már nem tartózkodott senki a munkaterületen. Kis-Guczi Péter szerint nem zárható ki, hogy a félig ledőlt épület tovább omlik, ezért az Üllői útra vezető bekötőutat, ahova a törmelékek zúdultak a takarítás és a helyszín biztosítása miatt lezárták.

A bontási kivitelező arról tájékoztatta az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőséget, hogy a munkálatokat két munkagép végezte, de a helyszínt biztosították. Gedeon András, a Főfelügyelőség szóvivője arról adott tájékoztatást, hogy kollégái dolgoznak a baleset körülményeinek feltárásán. Az ellenőrök a helyszínen már kikérdezték a kivitelező cég vezetőit és munkatársait. Az épület műszaki vizsgálatára csak ezt követően kerülhet sor.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője szerint nyilvánvaló, hogy szakszerűtlenül végezték a bontási munkálatokat, ellenkező esetben az omlás nem következhetett volna be. Arról még nem döntöttek, hogy ki és milyen módszerrel bontja el az épület maradványait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva