Hírek

2008.11.27. 12:18

Magyarország elítéli az indiai merényletet

A Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma a legmélyebben elítéli az indiai Mumbaiban elkövetett, több mint száz halálos áldozattal és több száz sebesülttel járó terrorakciókat - közölte Szelestey Lajos külügyi szóvivő.

mti

„Megdöbbenésünknek adunk hangot amiatt, hogy a támadások elsődleges célja minél több civil állampolgár életének kioltása volt. Semmilyen szándék nem igazolhatja terrorista cselekmények és ártatlan civilek elleni merényletek elkövetését” - hangsúlyozta közleményében Szelestey Lajos. A Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma fontosnak tartja, hogy mielőbb bíróság elé állítsák  azokat, akik részt vettek a Mumbaiban végrehajtott, „aljas szándéktól vezérelt” terrorista akciók előkészítésében és végrehajtásában - tette hozzá.

Szelestey Lajos kiemelte: a Külügyminisztérium együttérzéséről  biztosítja a terrormerényletek áldozatainak családtagjait és a  támadás sebesültjeit. A nyugat-indiai Mumbaiban szerda este elkövetett merényletekben  legalább 101 ember, köztük két külföldi vesztette életét, 314-en megsérültek. Megölték Hemant Karkarét, a rendőrség terroristaellenes  részlegének vezetőjét is - jelentette a PTI indiai hírügynökség. Helyi idő szerint szerda este fél tíz után ért összehangolt  támadás két luxusszállodát, a Tádzs Mahalt és az Oberoit, kórházakat, a Csatrapati Sivadzsi főpályaudvart, a patinás Café Leopold éttermet, egy rendőrkapitányságot és egy zsidó szervezet  székházát India pénzügyi központjában, Mahárástra szövetségi állam fővárosában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva