Hírek

2008.11.05. 11:35

Mannheimi filmfesztivál magyarokkal

Moldoványi Ferenc és Paczolay Béla filmjeit tűzi műsorra az 57. Mannheim–Heidelberg Nemzetközi Filmfesztivál. A német filmünnep „Mannheimi Találkozások” címmel megrendezendő koprodukciós fóruma Fazekas Péter és Tóth Tamás új filmtervét hívta meg.

europress

[caption id="" align="alignright" width="230"] A versenyprogramban 14 országból érkező 18 film németországi premierjére kerül sor.
[/caption]Moldoványi Ferenc Másik bolygó című kreatív dokumentumfilmje indul a november 6-án kezdődő mannheimi filmfesztivál versenyprogramjában. Az idén 57. alkalommal megrendezendő filmmustra Németország egyik legrégebbi, nagy elismertségnek örvendő filmünnepe. A versenyprogramban 14 országból érkező 18 film németországi premierjére kerül sor. Moldoványi Ferenc személyesen vesz részt a Másik bolygó mannheimi előadásán. A négy kontinensen forgatott magyar alkotást a német bemutatóval párhuzamosan vetíti Skandinávia legnagyobb dokumentumfilm szemléje, a CPH:DOX Koppenhágában. A mannheimi fesztivál „Discovery” válogatásában mutatja be Paczolay Béla első rendezését, a több fesztiváldíjjal jutalmazott Kalandorok című road movie-t.

Az 57. mannheim-heidelbergi filmfesztiválhoz kapcsolódó „Mannheimi Találkozások” koprodukciós fórum november 12. és 16. közt lesz. A rangos szakmai találkozóra, ami az elmúlt években több tucat játékfilm létrejöttét segítette, két magyar filmterv kapott meghívást. A kiválasztott terveket több mint 300 szakmabeli előtt prezentáló fórumra Fazakas Péter Budapest Noir című filmtervét (Szupermodern Stúdió), valamint Tóth Tamás vígjáték tervét, A hidegfront nyugatról érkezik című projektet hívták meg a szervezők. Az utóbbi a nyolcvanas évek elején játszódik, és egy fiatal meteorológus történetét meséli el. A forgatókönyv Lezsák Levente munkája, producere Vágási Emőke, executive producere Kemény Ildikó.

A Vágási Emőke vezette Cor Leonis Films a közelmúltban több nemzetközi fórumon mutatta be sikerrel terveit. Legutóbb október végén az amszterdami Cinekid-en a Mesék a Tejúton túlról című fantasy-t, mely Berg Judit IBBY-díjas meseíró azonos című könyvének adaptációja lesz. A forgatókönyvet Szászi Zsuzsi és Berg Judit jegyzik, a fantasy rendezője a tervek szerint Bergendy Péter lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva