Hírek

2008.11.19. 09:59

Médiatörvény: Pető szerint az MSZP-nek súlyos a felelőssége

Azzal, hogy bejelentette: nem engedi az Országgyűlés elé a médiatörvény-javaslatot, az MSZP elzárta a további tárgyalások lehetőségét. Hiszen egyoldalú döntésével felrúgta azt a bizalmi légkört, amire az eddigi munka épülhetett. Ezt Pető Iván (SZDSZ) közölte szerdán.

mti

A médiatörvény-javaslatról szóló tárgyalássorozaton részt vett liberális képviselő, a parlament kulturális és sajtóbizottságának elnöke szerint az átfogó szabályozás lehetősége hosszú időre ismét elszállt, s ebben rendkívül súlyos az MSZP felelőssége. A kialakult helyzet biztosan árt a magyar médiapiacnak – hangsúlyozta közleményében Pető Iván. Szerinte a kidolgozók azt tervezték, hogy a beérkező észrevételek alapján még érdemben változik a szöveg, ám a kialakult körülmények között értelmetlenné váltak a csak igen nehezen és csakis egy átfogó szabályozás reményében elfogadott és tárgyalási alapnak tekintett kompromisszumok.

Az MSZP országos elnökségének kedd esti ülésén született egyhangú döntés arról, hogy a testület nem támogatja a médiatörvény jelenlegi tervezetének parlament elé terjesztését. A szocialisták szerint az új jogszabálytervezet jövő tavasszal, szakmai vita után kerülhet az Országgyűlés elé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva