Hírek

2008.11.04. 17:45

Még nem tudni, miért gyilkoltak Nagycsécsen

Gaskó Bertalan, a Borsod megyei rendőrség szóvivője közölte: a begyűjtött bizonyítékokat elemzik és értékelik, a nyomozás jelenlegi szakaszában semmilyen okot nem lehet kizárni

BAMA

Továbbra sem lehet tudni, mi volt a nagycsécsi gyilkosság indítéka. Gaskó Bertalan, a Borsod megyei rendőrség szóvivője közölte: a begyűjtött bizonyítékokat elemzik és értékelik, a nyomozás jelenlegi szakaszában semmilyen okot nem lehet kizárni. Hétfőre virradóra ismeretlenek Molotov-koktélt dobtak és rálőttek két nagycsécsi családi házra. A támadásban egy 43 férfi és egy 40 éves nő életét vesztette.

Az Országgyűlés emberi jogi bizottsága állásfoglalásban ítélte el a nagycsécsi kettős gyilkosságot, és azonnali intézkedést vár a nyomozóhatóságoktól. Az Országos Cigány Önkormányzat időközben bejelentette: két héten belül újjáépítik annak a nagycsécsi roma családnak a házát, amelyet felgyújtottak.

A bűncselekmény egyik lehetséges okaként az uzsorakölcsönt tartják. "Ez jelenleg nem bűncselekmény, de napirenden van, hogy az uzsoratevékenységet büntetőjogilag szankcionálják" - mondta Tóth Mihály büntetőjogász.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva