Hírek

2008.11.23. 12:52

Megtoldják a 4-es metró pr-keretét

Az európai uniós támogatáshoz kötődő többletfeladatai miatt 80 millió forinttal megnövelnék a 4-es metró építésének kommunikációjával foglalkozó PR-cég megbízási keretösszegét – tudta meg az MTI fővárosi képviselőktől vasárnap.

BAMA

A politikusok tájékoztatása szerint a 4-es metró építésével összefüggő kommunikációs feladatokat 2005 szeptembere és 2010 decembere között a Sawyer-Miller Group látja el 214 millió forintért. A megbízás ideje alatt negyedévente átlagosan 10 millió forintot, éves szinten mintegy 40 millió forintot használhat fel a cég. Egyebek közt lakossági tájékoztatásokra, szórólapokra, kiadványokra, plakátokra, a weboldal üzemeltetésére, háttérmunkára, szakmai rendezvényeken való részvételekre, a metrót népszerűsítő programokra költik ezt a pénzt.

A 4-es metró építésének európai uniós támogatási kérelme a kommunikációban is többletfeladatként jelentkezett – jegyezték meg a politikusok. Kiemelten fontos lett az, hogy a brüsszeli döntéshozók, illetve a támogatási kérelem pozitív elbírálására hatással lévő szakemberek tájékozottak legyenek a 4-es metróval kapcsolatban. Az EU-s kommunikációs kampány keretében, ami ez év elejétől tart, több olyan szakmai látogatást szerveztek, amelynek költségei meghaladták a 9 millió forintot. Egy általános és hat tematikus füzetből álló, a teljes beruházást bemutató, angol nyelvű kiadványsorozatot juttattak el a lobbitevékenység részeként a  brüsszeli szakértőkhöz, tisztségviselőkhöz, aminek a költsége 8 millió forint volt. Ezek mellett 48 millió forintos keretösszeggel vándorkiállítást szerveztek ősszel Brüsszelben.

Az előterjesztést hétfőn tárgyalja a Főpolgármesteri Kabinet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva