Hírek

2008.11.02. 16:15

Megvan a horvátok skalpja!

Fantasztikus, 30-28-as győzelmet aratott a magyar férfi kézilabda-válogatott a világelithez tartozó horvát csapat ellen a 2010-es Európa-bajnokság selejtezősorozatának második játéknapján, Veszprémben.

mti

Mindkét csapat győzelemmel kezdte menetelését: a magyarok Görögországban, a horvátok pedig a finnek ellen diadalmaskodtak szerdán. A Hajdu-csapat először lépett fel a nyáron átadott Veszprém Arénában – csaknem telt ház, 5000 néző fogadta az együtteseket. Ezzel együtt nem ijedt meg a vendéggárda, gyorsan ellépett 3-1-re, majd biztosan tartotta előnyét. Emberfórban felpörögtek a magyarok, és a lendületet megtartva kicsit később sikerült egyenlíteniük (9-9).

Az irányító Eklemovic sérülése miatt módosult a csapatszerkezet, s a félelmetes horvátok éltek az ebből adódó lehetőséggel. A magyar kapitány a 23. percben, 11-14-nél időt kért. Feljavult a védekezés, a szünet előtt Nagy László egalizált, ám a zárszó a horvátoké volt (15-16).

A folytatásban felváltva estek a gólok, mindkét válogatott keményen és fegyelmezetten védekezett. A 47. percben először vezettek a magyarok (23-22), ekkor az Eklemovicot váltó Császár volt eredményes. Innentől már a horvátok rohantak az eredmény után. A hajrában nem remegett meg a magyarok keze, így sikerült begyűjteni a világ közvetlen élmezőnyéhez tartozó horvátok skalpját.

A győzelemmel a Hajdu-gárda áll az élen a csoportjában. A kvintettből az első két helyezett jut ki a 2010-es ausztriai Eb-re. A magyarok legközelebb november 27-én lépnek pályára, akkor Vantaában Finnország lesz az ellenfél. A két együttes november 30-án is megmérkőzik, Nyíregyházán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva