Hírek

2008.11.02. 18:14

Merészen kibújt a naiva-skatulyából

Egy jövő heti bemutató a színházban, és egy januári filmpremier a moziban. Kéri Kitty színművész ismét sokoldalúságáról tesz tanúbizonyságot. Mert a skatulyázást utálja.

Rados Virág

[caption id="" align="alignright" width="235"] Kéry Kitti szerint izgalmas valamit létrehozni a nulláról.
[/caption]– A napokban állandóan próbál. Milyen szerepre készül?
– November 7-én lesz a Karinthy Színházban G. B. Shaw Tanner John házassága című darabjának bemutatója. Karinthy Márton rendezte, Pindroch Csaba partnereként játszom benne a női főszereplőt, Annát.

– Milyen a figura?
– Ez egy ellen-Don Juan-történet. Azaz nem a férfi üldözi a nőket, hanem fordítva. És bár a főszereplő nem akar megnősülni, a végén Anna mégis meggyőzi róla, hogy el kell őt vennie. Shaw a darabbal mondja el véleményét a nőkről és a házasságról. Nem valami hízelgő.

– Manapság lépten-nyomon hallani színészekről, akik pincérkednek, irodistának álltak, vattacukrot árulnak. Ön minek köszönheti, hogy sokat foglalkoztatják a szakmában?
– Sosem vártam, hogy a számba repüljön a sült galamb. Szerencsére keresnek is, és talán kedvező adottságom, hogy sokféle arcom van. Emellett számtalan dolog érdekel.

– Egy csinos, fiatal nőt nem fenyeget az a veszély, hogy kizárólag naivának „használják”?
– Csak, ha hagyja magát. A Vígszínháztól azért is jöttem el tizenegy év után, mert ki akartam szabadulni a naiva-skatulyából.

– Nehéz volt a szakítás?
– Máig visszajárok szerepelni. De hát, ahogy A padlás című musicalben elhangzik: minden sokkal könnyebb, amikor itt van az ideje.

– Van kedvenc szerepe?
– Nagyon szeretem a Karinthy Színházban játszott Dominó című vígjáték főhősét, Lorette-t. Ez a szerep lehetőség a jellemfejlődés ábrázolására. Lorette nagyon zárt világból, egy gazdag üzletember feleségeként indul, majd ráébred önmagára, és mindent sutba dob. Akárcsak Ibsen Nórája, csak, persze, egy habkönnyű komédiában.

Névjegy

SZÜLETETT: Budapest, 1972. november 22.

TANULMÁNYOK: Színház- és Filmművészeti Főiskola

PÁLYA: 11 évig a Vígszínház társulatának tagja, jelenleg szabadúszó.

CSALÁD: Fia, Dani 8 éves; lánya, Flóra 6 éves; férje pszichológus, táncterapeuta.

– Gyermeklemezt is készített, a Kalandra fel!-t, amelynek egyszerre előadója és szövegírója. Saját gyermekei ihlették meg?
– Bizonyára. De, akik felkértek, tudták: konyítok valemelyest a zenéhez, hiszen játszottam zenés darabokban. No és a szereplés mellett az alkotás folyamata is érdekel. Izgalmas létrehozni valamit pusztán fantáziával, egyenesen a nulláról.

– Filmszerepeiről, még a nyúlfarknyiakról is, elismerő nézői reakciókat olvasni az interneten.
– Ó, a Kilenc és fél randiban van vagy három mondatom... Jópofa dolog volt, akárcsak az S.O.S. szerelem. De én a moziban is az összetettebb lehetőségeket szeretem. Ilyen a Pillangók című film, amit Forgács Gábor rendezett, és januárban lesz a bemutatója. Rudolf Péter oldalán egy kisfiú alkoholista édesanyját alakítom. Drámai szerep – mulattató helyzetekkel. Olyan feladat, ami minden színész álma: egyszerre lehet vele megnevettetni és megríkatni az embereket.

TANULMÁNYOK: Színház- és Filmművészeti Főiskola

PÁLYA: 11 évig a Vígszínház társulatának tagja, jelenleg szabadúszó.

CSALÁD: Fia, Dani 8 éves; lánya, Flóra 6 éves; férje pszichológus, táncterapeuta. Kéry Kitti Kéry Kitti szerint izgalmas valamit létrehozni a nulláról. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva