Hírek

2008.11.17. 14:25

Mi lesz a szociális ellátással és a gyermekvédelemmel?

Ellehetetlenülhet a szociális ellátás és a gyermekvédelmi szolgáltatás rendszere, ha a jövő évi költségvetés nem garantálja magasabb szinten a normatív támogatást az ezeken a területeken működő intézményeknek.

mti

Ezt annak a tanácskozásnak a részvevői mondták, amit a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ) szervezett hétfőn Budapesten. Az eszmecserén a szociális és gyermekvédelmi intézményeket fenntartó önkormányzatok, civil szervezetek és az egyházak képviselői vettek részt. Ódor Ferenc, a MÖOSZ elnöke az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a rendezvényen állásfoglalást fogadtak el, amit el fognak juttatni a kormányzat illetékeseihez. „Ha nem lesz a szükségleteknek megfelelő fejkvóta-, azaz  államinormatíva-emelés, akkor a kormánynak fel kell vállalnia azt, hogy ebben a rendszerben nem lesz elegendő és megfelelő minőségű a szolgáltatás a jövőben” – mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva