Hírek

2008.11.03. 12:33

Mi volt a magyar szurkolók bűne?

Gyurcsány Ferenc szerint azért van szükség a Dunaszerdahelyen történtek kivizsgálására, mert nem világos, hogy mi volt a magyar szurkolók bűne: elkövettek-e olyan rendbontást, amire ez volt a jogszerű és arányos rendőri válasz, vagy az volt az ok, hogy magyarok voltak.

mti

A miniszterelnök hétfőn a parlamentben napirend előtti felszólalásában úgy fogalmazott: jó lenne hinni, hogy nem a magyarságuk volt a szurkolók bűne. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a képeken nem látták nyomát olyan rendbontásnak, ami indokolta volna az ilyen brutális rendőri beavatkozást. Gyurcsány azt mondta: a kormány arra vár magyarázatot, miért volt szükség erre „a képeken brutálisnak tűnő, az arányosság és a szükségesség tekintetében sok kérdést felvető” rendőri beavatkozásra. Szerinte a saját házunk táján is söpörni kell, mert az nincs rendben, hogy szlovák zászlót égetnek egy rendezvényen Magyarországon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva