Hírek

2008.11.19. 03:52

Minden tizedik magyar megnézte a Munkácsy-képek vándorkiállítást

A Mukácsy vándortárlat egymilliomodik látogatóját köszönthették Székesfehérváron, miután ott bezárta kapuit a Munkácsy-képek Amerikából című nagysikerű tárlat.

M. M.

Ez volt a 15. helyszíne a Pákh Imre amerikai üzletember gyűjteményéből és a Békés megyei Munkácsy Mihály Múzeum anyagából rendezett kiállítássorozatnak. Pákh Imre személyesen köszöntötte az egymilliomodik látogatót, a fehérvári Züringer Ritát, aki Munkácsy Apa születésnapja című festményének másolatát, és egy két személyre szóló, három napos gyulai utat nyert. Budapest, Békéscsaba, Csíkszereda, Debrecen, Eger, Esztergom, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Munkács, Pécs, Szeged, Szolnok, Szombathely és Fehérvár után a Munkácsy-képek és relikviák november 26-ától Szekszárdon tekinthetők meg, békéscsabai rendezésben.

Mint Pákh Imre elmondta, még néhány magyar város után 2010-ben Bécsbe, később Amerikába, majd Moszkvába szállítják a kiállítást. Tervei között szerepel, hogy egyszer Párizsba is eljuthasson az a több mint 30 Munkácsy-kép.

M. M. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva