Hírek

2008.11.11. 15:34

Nesze neked oknyomozás!

Polgár Géza, az RTL Klub riportere rokkantigazolványokkal visszaélő orvosokat és közalkalmazottakat buktatott le. Most mégis bűnsegédlettel vádolják.

Boda Veronika

[caption id="" align="alignleft" width="150"] Polgár Géza
[/caption]– Hogy lehet ez?
– Sajátos helyzet az oknyomozáson belül, amikor maga a riporter is része lesz a bűnténynek. A rendőrséget folyamatosan tájékoztattam a fejleményekről, a bizonyítékokat pedig később átadtam. Most mégis egy kalap alá vesznek a bűnelkövetőkkel.

Így segít a rendőrség?
– Azt mondták, nincs állományuk egy ilyen lappangó, nehezen nyomozható bűneset felderítésére. Az pedig nem volt lehetséges, hogy ügyfélből kollégává váljak, tehát „bedrótozzanak”. Felvilágosítottak, mi várhat rám, ha belekeveredek egy ilyen bűnügybe, a döntés pedig az enyém volt.

Mi várhat most önre?
– Kedden reggel rabosítottak, tehát felvették az azonosítóimat, ujjlenyomatot, fényképet, egyebeket. A vesztegetés vádja alól felmentettek, de a közokirat hamisítás elleni vádban felfüggesztett börtönbüntetést is kaphatok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva