Hírek

2008.11.29. 14:57

Nyertes Zsuzsa eltol egy házat is, ha kell

A Furcsa pár férfi változatát szinte mindenki ismeri. Kevesen tudják viszont, hogy Neil Simon húsz évvel az ősbemutató után megírta a darab női változatát is, amit a budapesti Centrál Színház december 12-én mutat be. Az egyik főszereplő Nyertes Zsuzsa lesz.

Hegedűs VR. Rita

– Milyen lesz női válozatban a Furcsa pár?

– Már az olvasópróbán mindenki visítozott a nevetéstől. Neil Simon nagyszerű karaktereket talált ki. Én Florance-t játszom, aki teljesen más figura, mint amilyen én vagyok. Ezért is örülök, hogy egy olyan szerep talált meg, amely lehetőséget ad arra, hogy egy új arcomat is megmutathassam a közönségnek.
 
– Miben különböznek?

– Florance mélyen vallásos, eszelős hisztérika, aki a családjáért él-hal. Férjhez ment első szerelméhez, és szült neki két gyereket. Az járja róla, hogy életében először akkor vetkőzött le, amikor a gyerekét szülte. A szexet csak elviseli, kötelességének tartja. Rendmániás nő, aki annak él, hogy otthon megfeleljen. Ezzel persze őrületbe kergeti a férjét, aki tizennégy évnyi házasság után kirúgja, és emiatt kénytelen új életet kezdeni.
 
– Nincs is semmilyen hasonlóság ön és Florance között?

– Azért akad az is. Én is imádom a családomat, és akármilyen fáradtan is megyek haza, ha a tizenöt éves lányom, vagy a párom kér tőlem valamit, azt örömmel teljesítem. Legyen az egy melegszendvics vagy egy kakaó. Még akkor is így cselekszem, ha szöveget kéne tanulnom.
 
– Csak nők játsszanak a darabban?

– Van benne két férfiszerep, amit Papp János és Székhelyi József játszik. Spanyolok lesznek a szerepük szerint. Mindketten szeretnek viccelődni, és már előre félek, mert nagyon nevetős típus vagyok, és a színpadon egy mosolyt sem engedhetek meg magamnak. Látom előre magamat, hogy ott fogok ülni, és hogy ki ne essek a szerepből, inkább belemélyítem a körmömet gyorsan a kezembe. Különben átváltozok közönséggé én is. 
 

Nyertes Zsuzsa

Született: 1958. december. 14-én Budapesten.

1983-ban végzett a Színművészeti Akadémián, azóta a Vidám Színpad tagja.

Kabarétól a vígjátékon át a musicalig mindenben színvonalas alakításokat nyújt. Sokat szerepel a televízió műsoraiban is. Férjnél van, lánya Zsuzsó 1993-ban született. Nyertes Zsuzsa 10 éve egy szépségszalont tulajdonosa.

Filmjei:

Érzékek iskolája (1996), A három testőr Afrikában (1996), Amerikából jöttem (1989) Szegény Dzsoni és Árnika (1983)

– Itt is együtt lakik a két főszereplő?

– Persze. Borbás Gabi játszza Olive szerepét, aki egy határozott, független újságírónő, aki anyagilag támogatja a férjét. Gabinak nagyon jó belenézni a szemébe. Komoly hatással vagyunk egymásra a színpadon.
 
– Milyen az új Centrál Színházban dolgozni? Más lett, mint a korábbi Vidám Színpad volt?

– Átépítették a nézőteret, felújították a bejáratot, de én nem érzek változást. Ugyanazt érzem ezek között a falak között, mint 26 évvel ezelőtt. Ha felmegyek a színpadra, most is összeszorul a torkom. A közönség kicsit megváltozott, de most is csak azok jönnek oda, akik szórakozni, nevetni akarnak, akik el akarják felejteni a gondjaikat.
 
– A lánya, Zsuzsó mi szeretne lenni?

– Nem színésznő. Gyönyörű, okos, szépen beszél, érzékeny, tiszta a lelke, de nem akar színésznő lenni. Első gimnazista, ilyenkor még én sem tudtam, hogy mi leszek. Bár már öt évesen azt mondta, hogy nem lesz színésznő, mert akkor nem tud együtt lenni a szeretteivel annyit, amennyit szeretne. Ezzel megkaptam a kritikát. Sajnos igaza van. Például a jövő héten szinte nem fog látni a családom, mert reggel és este is próba lesz.
 
– Kerek évfordulóhoz közeledik.

– A premier után két nappal lesz a születésnapom. Bár van egy mondás - amivel én egyet értek – hogy egy színésznő annyi idős, amennyinek a közönség látja. Általában smink nélkül közlekedek, mert a természetesség híve vagyok. Nagy segítségemre volt ebben a szépségszalonom, ahol sok mindent magamon teszteltem. Én is próbáltam a ráncaim növekedését lelassítani, mert már nekem is vannak, és lesznek is, és egyiktől sem válnék meg, hiszen mindegyikben sok munkám van.

Minden ötven éves nőnek azt kívánom, hogy fizikailag úgy érezze magát, mint én, mert szerencsére nem fáj semmim. Ha jó passzban vagyok, akkor egy harminc éves energiájával eltolok egy házat is ha kell. Amit a fejembe veszek, azt végigcsinálom. A szépségszalon sok energiát vett ki ugyan belőlem, mivel nem vagyok egy üzletasszony típus. Én színésznő vagyok.

1983-ban végzett a Színművészeti Akadémián, azóta a Vidám Színpad tagja.

Kabarétól a vígjátékon át a musicalig mindenben színvonalas alakításokat nyújt. Sokat szerepel a televízió műsoraiban is. Férjnél van, lánya Zsuzsó 1993-ban született. Nyertes Zsuzsa 10 éve egy szépségszalont tulajdonosa.

Filmjei:

Érzékek iskolája (1996), A három testőr Afrikában (1996), Amerikából jöttem (1989) Szegény Dzsoni és Árnika (1983) Már az olvasópróbán mindenki visítozott a nevetéstől. Már az olvasópróbán mindenki visítozott a nevetéstől. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva