Hírek

2008.11.12. 06:07

Pici nappal alszik egy picit

Sokan azt hiszik, jól tud táncolni, ám Csonka András cáfolja ezt. Mint mondta, igazából csak nemrég sajátította el a legnépszerűbb táncok alaplépéseit.

Dián Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="270"] Csonka András nem lassít: pihenésképp napközben 20-30 perceket szundít, és autogén tréninggel próbál kikapcsolódni, ellazulni
[/caption]– Igaz, hogy felcsapott tánctanárnak?
– Na, azért ez enyhe túlzás. Inkább engem tanítottak. Amikor ugyanis 2006-ban megnyertük a Szombat esti láz című táncos vetélkedőt, a partnerem, Keleti Andrea felvetette, milyen jó lenne minél több embert bevezetni a társastánc világába. A probléma csak az, hogy sokan szégyenlősek, mások tehetségtelennek tartják magukat, de olyan kifogást is gyakran hallani, hogy az embereknek nincs idejük táncórákra járni. Kitaláltuk hát, hogy készítünk egy műsoros DVD-t, amely megtanítja a nézőket négy roppant népszerű tánc, az angolkeringő, a cha-cha-cha, a rock and roll és a salsa alapjaira. Az albumon Andrea az oktató, én pedig a lelkes diák vagyok.

– A győzelmük után hihető, hogy ön nem tud táncolni?
– Igen, mert ez az igazság. A versenyben ugyanis én nem táncokat tanultam, hanem koreográfiát. Ez az adott zenére, egy bizonyos partnerrel előadva roppant látványos produkció, de még nem jelenti azt, hogy magát a táncot is ismerném. Az album forgatása alatt nekem is ugyanúgy meg kellett tanulnom az alaplépéseket, mint ahogy azt majd a nézők teszik. Még jó, hogy önbizalomnövelésként a Szombat esti lázban bemutatott táncaink is felkerültek a lemezre.

– A színházban most mi a legújabb kihívás?
– Hajdú Steve-vel és Balázsovits Edittel már próbáljuk az Imádok férjhez menni című darabot, amelynek november 28-án, a Játékszínben lesz a bemutatója. Ezt először a ''60-as években mutatták be Magyarországon, Darvas Iván, Bodrogi Gyula és Váradi Hédi főszereplésével, s mivel azóta csak egy felújítása volt, már régóta esedékesnek tűnt, hogy ismét színpadra állítsa valaki. Nagyon aranyos, szeretnivaló a történet, Nádas György és Szenes Iván dalainak pedig ma is fantasztikus hangulatuk van.

Névjegy:

Született: 1965. január 16-án

Tanulmányai: Színház és Színművészeti Főiskola (1990)

Pályája: 1991-ben tűnt fel a Família Kft. című sorozatban. 2000-es év Operett találkozójának legjobb táncoskomikusi díját nyerte el. Szabadúszó színész, jelenleg az RTL Klub Reggeli című műsorának a vezetője.

Ezen kívül játszom még a Budapesti Operett Színházban a Szépség és a szörnyeteg, és az Abigél című musicalekben, illetve a Csókos asszony című operettben. Ja, és a Budaörsi Játékszínben is szerepelek a Mennyből a hulla című krimikomédiában.

– No és emellett az RTL reggeli műsorában is látható. Hogy bírja ezt a tempót?
– Napközben 20-30 perceket szundítok, és autogén tréninggel próbálok kikapcsolódni, ellazulni. De ez cseppet sem furcsa számomra, sőt. Az én életem éppen így teljes. Külön-külön talán nem is tudnám élvezni ezeket a feldatokat.

Tanulmányai: Színház és Színművészeti Főiskola (1990)

Pályája: 1991-ben tűnt fel a Família Kft. című sorozatban. 2000-es év Operett találkozójának legjobb táncoskomikusi díját nyerte el. Szabadúszó színész, jelenleg az RTL Klub Reggeli című műsorának a vezetője.

Csonka András nem lassít: pihenésképp napközben 20-30 perceket szundít, és autogén tréninggel próbál kikapcsolódni, ellazulni Csonka András -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva