Hírek

2008.11.14. 09:46

Popovics ismét Armstrong segítője lesz

Jaroszlav Popovics az Asztana csapatához szerződött, így ismét a visszatérő Lance Armstrong segítője lehet a 2009-es országúti kerékpáros szezonban.

mti

A 28 éves ukrán kerekes 2005-ben még a Discovery Channel színeiben segítette a klasszis amerikai versenyzőt utolsó, rekordot jelentő, hetedik Tour de France-győzelméhez. „Amikor meghallottam, hogy nincs klubja, azonnal érdeklődtem nála, hogy lenne-e kedve hozzánk jönni. Elsősorban úgy számolunk vele, hogy együttesünk vezető kerekeseit kellene segítenie a Girón  és a Touron” – mondta Johan Bruyneel csapatvezető, aki amúgy a Discovery Channelnek is főnöke volt.

A 2006-os Touron szakaszgyőztes, tavaly összetettben nyolcadik Popovicsnak jelen állás szerint a Girón Armstrongot kell majd segítenie, a Touron pedig a spanyol Alberto Contadort. Az még nem dőlt el, hogy Armstrong a Giro után a Touron is nyeregbe száll-e.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva