Hírek

2008.11.21. 06:48

Szabó István filmrendező amerikai díjat kapott

Három kiválóságnak adták át New Yorkban az 1955-ben alapított George Washington-díjat, ami a legrangosabb emigráns szervezet, az Amerikai Magyar Alapítvány kitüntetése. Bodák László építész, Richard Holbrooke politikus és Szabó István Oscar-díjas filmrendező személyesen vette át a díjat a New Yorki-i Waldorf Astoriában megrendezett díszvacsorán.

europress

Az idén 46. alkalommal odaítélt George Washington-díjat azzal a céllal hozták létre, hogy előmozdítsa a magyar kultúra megbecsülését Amerikában. Olyan személyiségeket kívánnak méltatni, akik az emberi tudás, a művészetek, a tudományok és az üzlet világában maradandót alkottak. De azokat az amerikaiakat is, akik sokat tettek a magyar kultúra ügyéért. Az elmúlt öt évtized során többek között Neumann Jánost, Teller Edét, Yehudi Menuhint, André Kertészt, Joseph Pulitzert és Adolph Zukort ismerték el a Washington-díjjal.

Szabó István munkásságát októberben egy rangos osztrák művészeti díjjal, a badeni (Baden bei Wien) Sellő filmnapok életműdíjával is díjazták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva