Hírek

2008.11.07. 08:22

Színes bőrű lehet a következő pápa is

A római katolikus egyház kész arra, hogy akár a következő pápa színes bőrű legyen – állítja az egyesült államokbeli Atlanta érseke. Maga Josef Ratzinger is azt mondta pápává választása, a 2005. áprilisi konklávé előtt, hogy örülne, ha a következő pápa afrikai lenne.

Sárközi Júlia / Magyar Rádió

Az utolsó pápaságok alatt a római kúria nemzetközivé vált, az egyház készen áll a színes bőrű pápára – így nyilatkozott a La Stampa torinói napilapnak Atlanta érseke, az Egyesült Államok püspöki konferenciájának elnöke, aki maga is első feketeként tölti be tisztségét. Barack Obama elnöki győzelmét kommentálva az érsek történelmi párhuzamot vont a Fehér Ház és a Vatikán között hangsúlyozva, hogy ma már a kúria nemzetközi. A pápát a világ és az egyház különböző pontjairól érkezett munkatársak segítik.

Maga Josef Ratzinger is azt mondta pápává választása, a 2005. áprilisi konklávé előtt, hogy örülne, ha a következő pápa afrikai lenne. És ez be is következhet – mondta az amerikai püspöki kar vezetője, aki hozzátette: természetesen az egyházfő személye és nem a bőre színe számít.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva