Hírek

2008.11.22. 14:40

Tényleg megfenyegették az MKP vezetőit

A szlovákiai Magyar Koalíció Pártja megerősítette, hogy súlyosan megfenyegették elnökét és stratégiai alelnökét, Csáky Pált és Duray Miklóst.

mr

Az MKP első embere kétszer: júniusban és novemberben kapott fenyegető levelet és lőszert tartalmazó borítékot. A kísérőlevél szerint kivégzik őket, ha november végéig nem vonulnak ki a szlovák közéletből. Ennél többet a már folyó rendőrségi vizsgálatok miatt nem árult el az MKP. A politikusok feljelentést tettek, a párt pozsonyi székházát rendőrök őrzik. A szlovák országos rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: megkezdték a nyomozást.

A Fidesz elítélte a felvidéki magyar politikusokat ért legújabb támadást.

Slota: Magyarország Szlovákiába exportálja a problémáit
Magyarország gazdaságilag csődbe jutott, s ezért exportálja problémáit Szlovákiába – állítja a pozsonyi kormánykoalícióban részt vevő Szlovák Nemzeti Párt elnöke, Ján Slota a SITA hírügynökségnek szombaton adott interjújában. „Ha nem kaptak volna 25 milliárd dolláros injekciót, akkor ennek az államnak a gazdasága leállt volna. Az az érzésem – és erről meg vagyok győződve –, hogy ezt a hatalmas problémát sajnos szélsőséges és radikális erővel próbálják meg elfedni” – nyilatkozta. Slota úgy fogalmazott, hogy a jéghegy csúcsát a neofasiszták királyhelmeci akciója jelentette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva