Hírek

2008.11.03. 17:16

Testvére után szökött az olimpiai bajnok

Leszerepelt a magyar rendőrség: egymás után két elítélt férfi is megszökött a tárgyalásról a Pesti Központi Kerületi Bíróságról.

BAMA

A két szökött rab ráadásul testvérpár: a drogkereskedő Farkas Péter, volt olimpiai bajnok és öccse, Farkas Károly. Az 1992–es barcelonai olimpián aranyérmes sportoló testvére, Farkas Károly hét éves büntetést kapott, ám nem várta meg, amíg a fogdába kísérik: rosszullétet színlelt és a mosdóból megszökött a bíróság épületéből. Ezután néhány órával később ismét szünetet tartott a bíróság, ekkor már az öt év fegyházra büntetett Farkas Péter sem tért vissza a tárgyalóterembe.

A Farkas–testvéreket, és egy bűntársukat 2004–ben tartóztatta le a rendőrség. Mint kiderült, a testvérek édesanyjuk nevére vett budapesti ház melletti domb belsejében kialakított pincében vadkenderültetvényt tartottak fent, méghozzá több ezer tövet, ami akkoriban rekordfogásnak számított. Farkas Péter először azt állította, hogy testvére tudtán kívül termesztette azt, ő kizárólag azért járt a házba, hogy megetesse a papagájokat. Az az apróság azonban ellene szólt, hogy elmenekült a letartóztatására igyekvő rendőrök elől, és cannabisnyomokat találtak a kocsijában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva