Hírek

2008.11.25. 17:05

Történelem első kézből Polgár Dénes tollából

Egy Polgár a nagyvilágban címmel jelent meg azoknak a visszaemlékezéseknek a füzére, amelyeket Polgár Dénes, az aktív magyar külpolitikai újságírók doyenje 96 éves korában vetett papírra.

BAMA

A világpolitika műhelyeinek titkait nem akármilyen személyes élmények alapján felidéző kötetet hétfő este az Alexandra Pódiumon Polgár Dénes jelenlétében mutatta be Szántó András, az MTI alelnöke és Bokor Pál, a kötetet megjelentető Atlantic Press kiadó vezetője.
Szántó András úgy véli, Polgár Dénes úgy főszereplője a könyvnek, hogy nem tolja magát előtérbe. Pedig jóval több, mint a történelmi események egyszerű krónikása.

Polgár Dénes a bemutatón kiemelte: a kor újságírói a tabuk és a tilalmak ellenére az átkosban megmutatták, hogyan lehet informálni a világról, bemutatni a „vasfüggöny” túlsó oldalát.

Polgár Dénes az Esti Hírlap helyettes főszerkesztőjeként eltöltött évek után 1958-tól lett az MTI tudósítója. Kairóban, majd Washingtonban, Bonnban és Brüsszelben dolgozott, közben a hetvenes években valóságos forradalmat csinált a magyar televíziózásban A HÉT című műsorral.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva