Hírek

2008.11.28. 19:49

Tukacs: nincs pénzügyi akadálya az elbocsátások kezelésének

Pénzhiány nem lehet akadálya az elbocsátások kezelésének, a kialakult helyzetről szóló jelentéstervezet szerdán a kormány elé kerül - mondta a Miniszterelnöki Hivatal leendő kormánybiztosa pénteken az MTI-nek azzal kapcsolatban, hogy a nap folyamán több nagyvállalat jelentős elbocsátásokat jelentett be a gazdasági válság miatt.

BAMA

Tukacs István, a gazdasági válságövezetek kezeléséért felelős leendő kormánybiztos azt mondta, a válság kezelése során  minden érintett céget egyénileg vizsgálnak meg. A szocialista  képviselő hozzátette: a gazdasági tárca és a munkaügyi tárca  összegzést készít a kormányzati lehetőségekről, és a  jelentéstervezet szerdán a kormány elé kerül. A jelenlegi állapot szerint pénzhiány nem lehet akadálya az elbocsátások kezelésének - fogalmazott Tukacs István.

A japán Suzuki pénteken jelentette be, hogy a rendelési mennyiségek drasztikus csökkenése miatt az esztergomi autógyárban  csak két műszakban termel tovább, ezért az 5 ezer 523 fős dolgozói  létszámot 1200 fővel kell csökkenteni. Komáromban mintegy ezer,  Debrecenben 500 főt küld el gyáraiból a műanyag csatlakozókat és PC-alkatrészeket készítő tajvani Foxconn, míg a Videoton Holdinghoz tartozó VT Autóelektronika Kft. csoportos létszámleépítés keretében 400 dolgozójától válik meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva