Hírek

2008.11.05. 11:48

Tűz egy vegyi üzemben

Tűz ütött ki egy újpesti vegyi üzemben szerda délelőtt, ám a lángokat az üzemi tűzoltók rövid idő alatt eloltották. A baleset a környékbelieket az eddigi mérések szerint nem érinti, de egy sérültje van – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Dobson Tibor.

mti

Az MTI úgy tudja, hogy az eset a Chinoin gyógyszergyárban történt, ahol vegyi anyag kapott lángra. Dobson elmondta: jelenleg a polgári védelem vegyi felderítőcsoportja végez méréseket a helyszínen, de eddig nincs adat arra, hogy a levegőbe került vegyi anyag az embereket veszélyeztetné. A tűz az üzem első emeletén keletkezett eddig ismeretlen okból, a helyszínre kiemelt riasztási fokozat mellett a Fővárosi Tűzoltóság egységei érkeztek; a riasztást később visszaminősítették. A szóvivő közölte azt is, hogy a balesetben egy dolgozó megsérült, őt jelenleg a mentők ápolják, sérülésének súlyosságáról egyelőre nincs információ.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva