Hírek

2008.11.01. 18:26

Vádalkut ajánlhatnak az Aranykéz utcai robbantónak

Vádalkut fognak ajánlani a gyilkosságokkal gyanúsított Jozef Rohácnak a magyar zsaruk. A szlovák férfit Seress Zoltán meggyilkolásával vádolják a nyomozók, de az Aranykéz utcai, halálos áldozatokat követelő robbantás végrehajtóinak nevéért talán új életet kezdhet a bűnöző. A STOP értesülései szerint az egy hete elnémult férfi csak akkor fog beszélni, ha biztonságot ígérnek neki.

europress

A kiadatásra három hónapja van Csehországnak, de nem kizárt, hogy Jozef Rohác fejére vérdíjat tűzött ki a szlovák alvilág. Magánzárkában tartják őrizetben. Cseh sajtóértesülések szerint már a napokban átadják a magyar terrorelhárító szolgálat kommandósainak a férfit. Kezdetben szó volt róla, hogy esetleg a határon adják majd át Rohácot, de még ezt a rizikót sem vállalták be a csehek. Ki kell utazni Prágába, és onnan kell Budapestre szállítani a legszigorúbb őrzési feltételekkel.

A Rohac által elkövetett vagy levezényelt gyilkosságok megrendelői között lehetnek olyanok, akik jelenleg is aktív szereplői a szlovák politikai közéletnek. A Magyarországon elkövetett gyilkosságok pedig valószínűleg az itteni üzleti élet szereplőinek megrendelésére történtek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva