Hírek

2008.11.03. 07:25

Vera csak érzi az olaszt

A héten mutatják be a mozik a Márió, a varázsló című filmet. A főszerepet Nyakó Juli (Vera) mellett a világhírű olasz színész, Franco Nero játssza.

Hegedűs V. Rita

– Milyen volt Franco Neróval együtt dolgozni?
– Ugyanolyan, mint a többi kollégámmal. Semmi különös. Attól, hogy világsztár, még színész maradt.

– Nem voltak sztárallűrjei?
– Nem tapasztaltam semmi ilyesmit tőle. Jól beleilleszkedett a csapatba.

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] „Szerettük csinálni, szerettük egymást, kicsit olyan volt a hangulata, mint harminc évvel ezelőtt.”
[/caption]– Hogy zajlottak a közös jelenetek?
– A nyelvi nehézségek nem jelentettek korlátokat, mivel a filmben sem értjük egymást. A moziban feliratozzák, amikor Franco Nero olaszul beszél. A karakterem, Vera, persze, nem érti, így csak elképzeli, hogy vajon miket mondhat neki. Szép dallamos az olasz nyelv, és Franco Nerónak nagyon kifejező az orgánuma.

– Hogy emlékszik vissza a forgatásra?
– Még tavaly nyáron készítettük a filmet. Csak úgy repül az idő! Sajnos olyan gyorsan eltelik egy év, mintha csak egy perc lenne. Szerettük csinálni, szerettük egymást, kicsit olyan volt a hangulata, mint harminc évvel ezelőtt. Családias, összetartó társaság gyűlt össze. Szép két hónap volt.

– Mi volt a legnehezebb a szerepe megformálásában?
– Úgy éreztem, hogy több van bennem, mint amire igény volt. Sok minden bennem maradt, amit én még megmutattam volna.

– A napokban volt a Stúdió „K” színházban is egy bemutatója, a Skalpoljuk meg Józsit!
– Tolnai Ottó Tűzálló esernyő, Végeladás és Paripacitrom című művei alapján Gyarmati Kata írta ezt a darabot, de a rendező Fodor Tamás és mi, színészek is sokat dolgoztunk azon, hogy a végleges formáját elnyerje a darab. A nézőnek is és a színésznek is nehéz mű. Nincs főszereplő, hanem tíz ember sorsát mutatja be a darab. Becsomagolnak egy házat, mert jön az árvíz, és az egész darab gyakorlatilag e körül az esemény körül forog. A Józsi az én férjem, akiről mindenki azt gondolja, hogy megbolondult szegény, közben kiderül, hogy alapvetően mindenki bolond, mindenkinek megvan a maga monomániája. De majd a nézők eldöntik, hogy működik-e a darab.

Névjegy

Született: 1963. február 20.

Tizenöt éves kora óta szerepel a filmvásznon. Az érettségi után rögtön felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, de nem fejezte be tanulmányait.

1981 óta a Stúdió K színház tagja. Emellett játszott Győrben, Kecskeméten és Szolnokon.

Filmjei: Márió, a varázsló, Friss levegő, József és testvérei, Jelenetek egy parasztbibliából, Ikonosztáz, Szörnyek évadja, Adj, király, katonát!, Köszönöm, megvagyunk!, Vasárnapi szülők

Tizenöt éves kora óta szerepel a filmvásznon. Az érettségi után rögtön felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, de nem fejezte be tanulmányait.

1981 óta a Stúdió K színház tagja. Emellett játszott Győrben, Kecskeméten és Szolnokon.

Filmjei: Márió, a varázsló, Friss levegő, József és testvérei, Jelenetek egy parasztbibliából, Ikonosztáz, Szörnyek évadja, Adj, király, katonát!, Köszönöm, megvagyunk!, Vasárnapi szülők „Szerettük csinálni, szerettük egymást, kicsit olyan volt a hangulata, mint harminc évvel ezelőtt.” Nyakó Juli -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva