Hírek

2008.11.19. 15:59

Zöld szervezetekkel tárgyalt Fodor Gábor

Az SZDSZ több környezetvédő szervezettel közösen nyomást szeretne gyakorolni a kormányra, a parlamentre és a közvéleményre, hogy meg tudják valósítani a fontos környezetvédelmi célokat - mondta Fodor Gábor liberális pártelnök a civil zöldszervezetekkel folytatott szerdai budapesti megbeszélése után.

mti

A szabad demokraták elnöke, volt környezetvédelmi miniszter közölte: a találkozón megjelent jelentős és meghatározó környezetvédő szervezetek elsöprő többsége támogatja azt a korábbi javaslatát, hogy a 2011-es magyar európai uniós elnökség egyik fő témája a környezetvédelem és a környezettudatosság legyen.

A politikus emlékeztetett arra, hogy mintegy két hónappal korábban hozta nyilvánosságra kezdeményezését. Fodor Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország nemcsak a világgazdasági válság, de a klímaváltozás hatásainak is különösen ki van téve. Hozzátette: nemcsak nekünk, de az Európai Uniónak is érdeke az éghajlatváltozással szembeni határozott fellépés, a környezettudatos technológiák és a megújuló energiaforrások elterjesztése.

Mint elhangzott, Magyarországnak ezen a területen nagyon komoly  lehetőségei vannak, és az ország akkor cselekszik bölcsen, ha bátran  fel meri vállalni ezeket a lépéseket. Fodor Gábor a környezetvédelem kapcsán közös európai uniós kérdésnek nevezte a határon átnyúló szennyeződések, a ciános technológiák használatát. A liberális pártelnök elmondta, hogy kérésére az SZDSZ zöld kabinetje elkészítette javaslatait az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva